БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА У СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ“

Пливачки клуб „Стари град“ уз подршку општине Стари град у Спортском центру „Милан Гале Мушкатировић“ организује бесплатну школу пливања за децу од 7 до 11 година. Према речима тренера Владимира Ђорђевића, школа је организована тако да један месец буде резервисан за једну основну школу са територије општине Стари град. Претходног месеца кроз школицу је прошло 40 ученика из ОШ „Браћа Барух“, а овог месеца исто толико деце долази из ОШ „Михаило Петровић Алас“.
– Идеја је да се након ових часова пливања формирају школски тимови, а следеће школске године у плану клуба је организовање лиге у којој би учествовала деца из свих школа у Београду. Жеља нам је да анимирамо што већи број деце која се неће професионално бавити пливањем и која нису чланови пливачких клубова – истиче Владимир Ђорђевић, тренер ПК „Стари град“ и некадашњи репрезентативац СФРЈ. Он је нагласио да су услови тренирања идеални за малу децу јер је температура воде чак 30 степени.

Часови пливања одржавају се три пута недељно: уторком и четвртком од 18 и суботом пре подне од 10 сати ујутру. Све информације могу се добити у Пливачком клубу „Стари град“ на број телефона 063/869-58-66.