БЕОГРАДСКИ РОЛЕР КУП НА СТАРОМ ГРАДУ

Ролер савез Србије, у сарадњи са Градском општином Стари град и Саветом за заштиту животне средине ГО Стари град, организовао је четврту предфиналну трку Београдског ролер купа 2013. на Калемегдану, у Доњем граду, у суботу 15. јуна 2013. године. У трци је учествовало преко 70 такмичара свих старосних генерација. Најмлађи ролераш имао тек четири године, док је у ветеранској категорији најстарији био седамдесетдвогодишњи Бранислав Ћаласан.

Почетак трке је означио мр Душан Раичковић, помоћник председника ГО Стари град, који је поздравио све присутне у име општине Стари град и том приликом пожелео свим такмичарима успешан дан и што боље резултате. Раичковић се захвалио општинском Савету за заштиту животне средине и изразио наду да ће се следеће године на истом месту окупити још више ролераша.

Такмичари су се тркали на дужим дистанцама, од 400 м (један круг) до 1200 м (три круга), у зависности од старосне категорије. Они најбржи добили су дипломе Ролер Савеза Србије, док су првопласираних 15 такмичара освојили бодове за финално рангирање у Купу.

Најбоље резултате су постигли: Стела Перић (кадеткиње Б), Вук Бојовић (кадети Б), Петра Јашић (кадеткиње А), Кристијан Лука Николић (кадети А), Ања Обрадовић (јуниорке Б), Бора Бака (јуниори Б), Катарина Јанковић (јуниорке А), Иван Мојсиловић (јуниори А), Марина Радовановић (сениорке), Денис Бркић (сениори) и Бранислав Ћалсан (ветерани).

Сви учесници добили су стартни пакет са мајицом и беџем Савета за заштиту животне средине градске општине Стари град.