ДЕЈАН КОВАЧЕВИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Дејан Ковачевић, одборник са листе Драган Ђилас Избор за бољи Стари град, изабран је за председника Градске општине Стари град на другој седници Скупштине ГО Стари град која је одржана 21. јуна 2012. године.

Тако је Градска општина Стари град, уз избор заменика председника Дејана Стефановића (СПС) и чланова Већа ГО Стари град: Бастаћ Марка, Белингар Андреја, Лазаревић Ђорђа, Лешњак Лазара, Андрић Косте, Бојовић Петра и Тепшић Драгане формирала извршне органе власти.

На конститутивној седници Скупштине општине Стари град, која је одржана 5. јуна, за председника СкупштинeГО Стари град изабран је Драган Видановић (ДС), а на данашњој,за заменика председника Скупштине ГО Стари град Рада Фолгић (СПС).

Скупштина је донела још неколико одлука којима су формирана радна тела Скупштине градске општине Стари град, именована Изборна комисија ГО Стари град, и извршено именовање председника и чланова управних и надзорних одбора јавних предузећа којима је оснивач Општина – Установе културе „Пароброд“, ЈП „Милан Гале Мушкатировић“ и ЈП „Пословни простор Општине Стари Град“. Одборници су усвојили и предлог Одлуке о завршном рачуну буџета Градске општине Стари Град за 2011. годину.

Биографија председника Градске општине Стари град:

Дејан Ковачевић, рођен је 26. јануара 1966. године у Београду. Завршио је Правни факултет Универзитета у Београду и има положен правосудни испит. Од 1994. до 2001. године радио је у Јавном тужилаштву у Београду. Све до јануара 2001. године обављао је функцију заменика јавног тужиоца у Првом општинском јавном тужилаштву у Београду. Након тога изабран је за заменика секретара у Скупштини општине Стари град. Од септемба 2004. године до избора за председника Градске општине Стари град обављао је функцију начелника Управе Градске општине Стари град. Ожењен је и говори енглески језик.