АКЦИЈА „ПОШАЉИТЕ ЧЕСТИТКУ ПРИЈАТЕЉСТВА“

Поводом предстојећих Божићних и Новогодишњих празника, невладина организација „Наша Србија“ која пружа помоћ и заштиту деци, у сарадњи са компанијом „Штарк“, покренула је трећу годину заредом добротворну акцију „Пошаљите честитку пријатељства“, под покровитељством госпође Татјане Тадић, супруге председника Србије. Овој акцији придружила се и општина Стари град са 100.000 динара. Покренут је конкурс ликовних радова за едицију божићних и новогодишњих честитки под слоганом: „Поклонимо пажњу пријатељима“.

Као домаћа организација која остварује различите програме помоћи деци, посебно подстичући и негујући дечје стваралаштво, „Наша Србија“ је уз помоћ компаније „Штарк“ покренула ову акцију са циљем да се продајом домаћих честитки, чији су мотиви ликовни радови деце Србије, сакупе средства за спровођење програма материјалне и психо-социјалне подршке и побољшање услова живота и одрастања наших најмлађих.

Захваљујући прошлогодишњој акцији, „Наша Србија“ опремила је парковима за децу 60 школа и издвојених одељења у неразвијеним подручјима Србије, од тога десет на Косову и Метохији. Тиме је омогућено да те школе први пут добију љуљашке, клацкалице, пењалице и клупице, као уређен простор за игру деце.

„ Приоритет који је „Наша Србија“ поставила као циљ ове акције управо је подршка становништву и школама у неразвијеним општинама и допринос спречавању одумирања села кроз јачање локалне заједнице, унапређењем услова за живот, образовање и игру деце, како би људи опстали у таквим срединама. „Наша Србија“ руководи се чињеницом да, уколико у неком селу у Србији постоји школа, као симбол живота и будућности у неразвијеним крајевима, то значи да је село још увек живo и да постоји нада да ће наставити да живи, а кроз помоћ школи на најбољи начин може се радити на постизању квалитетнијих услова за живот наших најмлађих. На такво схватање значаја улагања у будућност деце указује и мото „Наше Србије“: „ Моје боље сутра“.

„Наша Србија“ позива све људе добре воље да се у време великих породичних празника, Божића и Нове године, укључе у ову добротворну акцију и куповином честитки помогну нашим најмлађима. Акција је почела 15. новембра и трајаће до 15. јануара 2009.

Честитке се могу купити у поштама широм Србије, а могу се набавити и уплатом донације код „Наше Србије““, каже Сања Савић из „Наше Србије“.