СТАРОМ ГРАДУ ПРИЗНАЊЕ „ОПШТИНА БУДУЋНОСТИ“

Општина Стари град добитник је признања „Општина будућности“ и златне плакете за организацију општинске администрације, коју додељују Клуб привредних новинара Србије и Центар за мала и средња предузећа у сарадњи са Агробанком а.д. Београд. Свечано уручење златних плакети одржаће се 16. децембра 2008. у 12 часова у Свечаној сали Привредне коморе Србије.

Признање „Градови и општине будућности“ установљено је у жељи да се промовишу успешни регионални и општински пројекти у Србији, као и добро организоване администрације и локалне самоуправе.

У Београду, поред Старог града, ово признање припало је општини Нови Београд (за модеран плански развој), а у Србији: Вршцу, Јагодини, Лајковцу, Нишу и Чајетини. Прво место и златни пехар припао је граду Крагујевцу, сребрни -Апатину, док су два бронзана пехара припала Крушевцу и Зајечару.

Градска општина Стари град кандидована је за ово ласкаво признање за свој допринос у организацији рада општине, као и за допринос у развијању еколошке свести својих житеља и заштите животне средине.

Тако је у последњих пар година уведен Систем менаџмента квалитетом у рад општинске управе и добијен је национални JUQS и међународни IQNet сертификат СРПС ИСО 9001:2001. Уведен је и Кол центар као и пружање доставе извода на кућне адресе. Такође, усвајање стратегије за урављање људским ресурсима омогућило је адекватнији третман и мотивацију запослених, чиме је повећан радни учинак организације.