ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКИЋА И ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА НА КОПИТАРЕВОЈ ГРАДИНИ – МАЛА ЗЕЛЕНА ОАЗА У СРЦУ ГРАДА

На иницијативу Градске општине Стари град, у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, отпочели су радови на реконструкцији зелених површина и игралишта за децу, као и поставкa новог мобилијара у паркићу испред вртића „Мрвица“, на Копитаревој градини.

Реконструкцијом је обухваћен простор од 436 квадратних метара, а ново идејно решење допринеће побољшању функционалности и повезаности простора самог сквера. Сва опрема за дечије игралиште биће монтирана на заштитнoј подлози од ливене гуме. Игралиште ће бити опремљено најсавременијим  реквизитима и који ће, осим игре, бити значајни и за развој моторике и координације покрета код деце. На овој локацији предвиђено је постављање клацкалица, њихалица и комбинованих дечијих реквизита за игре попут „Суножни скокови“, „Школице“, као и апликације- „Риба“, „Кит“ и „Јеж“.

Посебно интересантно малишанима биће поставка нове, велике табла за писање кредом, која ће се налазити на зеленој површини тик до дечијег игралишта. По завршетку радова, наши најмлађи, али суграђани свих генерација, добиће један нови, савремени паркић, опремљен по највишим стандардима, а  који ће бити прави кутак за игру, дружење и одмор. Обновљеном игралишту посебно се радују 150 малишана вртића „Мрвица“ Предшколске установе „Дечји дани“ који се налази у непосредној близини.

Градска Општина Стари град и  ЈКП „Зеленило Београд“  наставиће са реконструкцијом дечијих игралишта и зелених јавних површина, како би сва староградска деца имала безбедне просторе, опремљене најсавременијим реквизитима за безбрижну игру.

Зграда вртића „Мрвица“,  оближње спомен куће – музеј „Јована Цвијића“ и библиотека „Јован Јовановић Змај”, као и пијаца „Скадарлија“, заједно са истостименим сквером  и паркићем припадају заштићеној просторно културно-историјској целини Копитарева  градина, о којој брине Завод за заштиту споменика културе града Београда.