ПОСТИГНУТ ДОГОВОР ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД, ГРАЂАНА И ДИРЕКЦИЈЕ: У СОЛУНСКОЈ НЕЋЕ БИТИ СЕЧЕ ДРВЕЋА И УКИДАЊА ПАРКИНГ МЕСТА, ЗАВРШАВАЈУ СЕ ТРОТОРИ У ДРАЧКОЈ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић је данас,  гостујући у јутарњем програму Телевизије Студио Б, потврдио да је општина, поводом оправданих захтева грађана Солунске улице, постигла договор са  Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда да се обуставе даљи радови у овој улици који су подразумевали сечу дрвећа и укидање паркинг места.

Уједно, то је спровођење договореног са састанка руководства наше општине са управницима и представницима стамбених заједница из овог краја Старог града, који је одржан у недељу 13. јуна ове године.

„Када говоримо о Солунској улици ствар је  јасна. Обратили су нам се управници стамбених заједница из Солунске 25 до 38. Након састанка на коме су изнети оправдани захтеви наших грађана ступили смо у контакт са Градском грађевинском дирекцијом и затражили да се даљи радови у овој улици, који подразумевају сечу дрвећа и укидање паркинг места зауставе“, изјавио је  председник Марјановић и објаснио да општина Стари град није извођач ових радова.

Тренутно се, након  договора општине и Дирекције за грађевинско земљиште, спроводе формално правне процедуре обустављања радова у Солунској улици.

„Са Дирекцијом је договорено да се сви радови на тротоарима у Драчкој улици заврше, и да се потом јавно градилиште затвори. У овој улици је замењена дотрајала водоводна и канализациона мрежа, а постављена је и нова асфалтна подлога“, објаснио је Марјановић и нагласио да у Солунској „неће бити сече дрвећа и укидања паркинг места која је била планирана првобитним пројектом из 2019. године“.

„То је заједнички договор општине Стари град и Града Београда. Грађани Старог града увек могу да се увек ослоне на своју општину и да институционално кроз директну и отворену комуникацију решавају проблеме са којима се сусрећу“, нагласио је председник Радослав Марјановић.

На доњем Дорћолу је у претходних неколико месеци општина Стари град је заједно са Градом Београдом изградила нови паркинг у Дубровачкој 22,  са 34 нова паркинг места као и потпуно три нова дечија игралишта – у Деспота Ђурђа, на углу Дубровачке и Солунске али и у Панчићевој улици.

Подсећамо да је заштита животне средине стратешки интерес општине Стари град. На Дунавском кеју су засађени нови дрвореди, а нестрпљиво се очекује и почетак изградње  „Линијског парка“ који ће овај крај Старог града потпуно трансформисати у велику зелену оазу са бројним спортско-рекреативним и културних садржајима.

„На заштити животне средине ћемо инсистирати и у будућности.Верујемо да заједничка сарадња свих нивоа власти може да допринесе бољем квалитету живота свих грађана“, поручио је председник општине Стари град Радослав Марјановић.