КОМАПНИЈА „ДУНАВ РЕ“ ДОНИРАЛА 16 СТАБАЛА ЦРВЕНОЛИСНЕ ШЉИВЕ КОЈА СУ ДАНАС ПОСАЂЕНА НА ДУНАВСКОМ КЕЈУ

Друштво за реосигурање „Дунав РЕ“ из Београда, као друштвено одговорна компанија, донирала je 16 нових стабала црвенолисне шљиве која су данас посађена и додатно оплеменила спортско рекреативно шеталиште Старограђана и гостију нашег града на Дорћолу.

Учешће у садњи новог дрвореда узели су Јелена Танасковић, државна секретарка Министаства заштите животне средине, заменик председника општине Стари град Александар Тодоровић са члановима Већа Бојаном Калабом и Николом Благојевићем и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић.

Озелењавање животне средине, посебно градских зона, је од изузетног значаја за побољшање квалитета ваздуха који удишемо. Подсећамо да је на простору Дунавског кеја  недавно посађено и 34 стабла липе, као и да је  ЈКП „Зеленило Београд“ прошле године засадило 93 јасена.

Општина Стари град ће наставити са садњом дрвећа у староградским парковима, на трговима, скверовима и у баштама, како би се створило што више малих „зелених плућа“ града да би живот у центру био здравији, бољи и пријатнији за све Старограђане.