„СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ТЕБЕ“ – ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРAДЊИ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац потписали су Протокол о сарадњи, у оквиру општинског програма „Стари град мисли на тебе“.

Данашњем догађају у Народном позоришту присуствовали су в.д. директорка Установе културе „Пароброд“ Марија Павловић и заменик управника Народног позоришта Димитрије Илић.

Управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац  је подсетила да општина и национални театар већ имају добру сарадњу и истакла да је програм „Стари град мисли на тебе“ одличан јер истиче партнерство и заједништво у овако тешкој ситуацији коју је узроковала пандемија корона вируса.

„Идеја о староградској картици је одлична, а Народно позориште ће Старограђанима омогућити 20 одсто попуста на улазнице за  представе на нашем репертоару. На тај начин привлачимо и стичемо нову публику, а што је најважније општина и Народно позориште мисле једни на друге, на своје суграђане и публику. Понављам, само заједништво у овако тешким ситуацијама нас зближава и оплемењује“, рекла поводом потписивања протокола о сарадњи управница Ивана Вујић и најавила наставак сарадње на новим и сличним културним програмима, попут „Опере у вашем крају, на добробит свих грађана Старог град.

„Стари град“ је централна градска општина на којој се налазе бројне културне институције и установе од националног значаја. Народно позориште у Београду представља једну од најрепрезентативнијих и најзначајнијих културних институција Србије и зато нам је изузетна част и задовољство што се одвазвало позиву да буде наш партнер на овом пројекту. Наша идеја је да успоставимо сарадњу са свим установама и институцијама културе у нашој општини у намери да заједно, кроз програм Стари град мисли на тебе“, промовишемо богату културну баштину и омогућимо Старограђанима доступност и приступачност разноврсним културним садржајима“, истакао је овим поводом председник општине Радослав Марјановић.

Програм „Стари град мисли на тебе“ је осмишљен тако да Градска општина Стари град, у сарадњи са партнерима, омогући нашим суграђанима бројне културно уметничке, рекреативне и спортске програме, који су намењени различитим узрастима и потребама Старограђана.

Програм „Стари град мисли на тебе“ можете преузети на следећем линку.