ИЗАБЕРИ СВОЈ ПУТ: БЕСПЛАТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА ЗА МАТУРАНТЕ

Градска општина Стари град организује бесплатан програм професионалне оријентације који ће помоћи матурантима да изаберу свој професионални пут. Млади понекад не препознају своје склоности и свој потенцијал, а када дође време за избор студија често имају велику дилему око тога шта желе, шта ће им обезбедити егзистенцију, а шта је њихов први избор и њихов таленат. Зато је важно да се опробају у разним областима, пре него што направе избор, а такође је важно и да добију одговоре од стручњака.

Mлади од 15 до 19 година са територије општине Стари Град који желе да провере своје склоности, добију информације од реномираних педагога и да учествују у креативним радионицама, имаће сваке године сјајну прилику да то и учине.

Кроз викенд радионице током марта моћи ће да разговарају са реномираним педагозима и психолозима, као и да ураде тестове професионалне оријентације. Такође, моћи ће да се информишу о предметима изучавања на многобројним факултетима у земљи и иностранству. Један од циљева програма је да се млади који не желе да наставе школовање упознају са могућностима за запослење и неформално образовање.

Пријаве за овај бесплатан програм се подносе у фебруару месецу, у Услужном центру ГО Стари град (улаз из Нушићеве), радним данима од 08,00 до 16,00 часова. Број места је ограничен.