РЕНОВИРА СЕ ФАСАДА ВРТИЋА „ЛИПА“

Староградски вртић „Липа“ Предшколске установе „Дечји дани“, у Солунској 19, уз обновљено двориште и нове справе за безбрижну игру малишана, ускоро ће красити и обновљена фасада.

Захваљујући општини Стари град, како је недавно и најавио председник централне градске општине Радослав Марјановић, у току су радови на реновирању и обнови оронуле фасаде овог објекта, који је изграђен давне 1976. године.

„Општина Стари град жели да нашим најмлађим суграђанима омогући да своје детињство проведу у уређеном и безбедном окружењу. Вртић „Липа“ ће ускоро добити нову фасаду и уз већ обновљено двориште имаће све услове за безбрижно одрастање најмлађих Старограђана. Радове финансира градски секретаријат за образовање и дечију заштиту, оно ће се одвијати фазно, тако да ће малишани моћи да користе део дворишта. Укупна инвестиција износи 6,7 милиона динара, а рок за њихов завршетак је 45 радних дана, наравно уколико временски услови то дозволе“, рекао је председник Радослав Марјановић и нагласио да ће општина наставити са улагањем у староградске вртиће и обнову њихових дворишта.

„Желим да се захвалим предшколској установи, али и свим родитељима малишана и предшколаца, као и нашим суграђанима, који су својим предлозима иницирали да урадимо, обновимо и уредимо вртиће, школе, дечја игралишта и јавне површине на нашој општини. Важно је да слушамо предлоге грађана и заједно од нашeг града и општине направимо још боље место за живот” – поручио је председник Марјановић.

Директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазовић каже да је вртић „Липа“ наменски изграђен 1976. године, и да је од тада фасада прилично пропала.

„Важно је да стално унапређујемо и побољшавамо услове за боравак деце у вртићима. Веома смо захвални општини Стари град и председнику Марјановићу што препознају и уважавају потребе најмлађих Старограђана и њихових породица, и што нас у томе свесрдно помажу и подржавају“, каже Сања Лазовић.

Вртић „Липа“ је приликом отварања важио за најсавременији, наменски изграђен објекат комбинованог типа (вртић-јасле). Површина објекта износи 1827 метара квадратних, док је површина дворишта око 1000 квадрата. Данас овај вртић похађа 330 деце, распоређених у 15 васпитних група.

„Наша „Липа“ је језгро промена образовно-васпитног система на новим основама програма предшколског васпитања и образовања, односно, први вртић који је ушао у њихову интензивну примену. Данас   је пример вртића “по мери породице” и представља подршку осталим вртићима наше установе”, објашњава Сања Лазовић и подсећа да је у реновирање дворишта и нове реквизите за игру деце „Липе“ општина Стари град  инвестирала више од 2 милиона динара.

Наша општина је такође почетком ове године поклонила и 90 пречишћивача ваздуха за радне собе вртића у којима бораве малишани Предшколске установе „Дечји дани“.