ИЗАБЕРИ СВОЈ ПУТ: БЕСПЛАТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА ЗА МАТУРАНТЕ

Градска општина Стари град ове године, по први пут организује бесплатан програм професионалне оријентације који ће помоћи матурантима да изаберу свој професионални пут. Млади понекад не препознају своје склоности и свој потенцијал, а када дође време за избор студија често имају велику дилему око тога шта желе, шта ће им обезбедити егзистенцију, а шта је њихов први избор и њихов таленат. Зато је важно да се опробају у разним областима, пре него што направе избор, а такође је важно и да добију одговоре од стручњака.

Mлади од 15 до 19 година са територије општине Стари Град који желе да провере своје склоности, добију информације од реномираних педагога и да учествују у креативним радионицама, имаће овог пролећа сјајну прилику да то и учине.

Кроз викенд радионице током марта моћи ће да разговарају са реномираним педагозима и психолозима, као и да ураде тестове професионалне оријентације. Такође, моћи ће да се информишу о предметима изучавања на многобројним факултетима у земљи и иностранству. Један од циљева програма је да се млади који не желе да наставе школовање упознају са могућностима за запослење и неформално образовање.

Пријаве за овај бесплатан програм се подносе у Услужном центру ГО Стари град (улаз из Нушићеве), од понедељка, 28.фебруара, радним данима од 08,00 до 16,00 часова. Број места је ограничен.