ПРОЈЕКАТ „ЖЕНЕ У ШАХУ“: БЕСПЛАТНА ОН-ЛАЈН ШКОЛА О ТАЈНАМА ДРЕВНЕ ИГРЕ, ПОПУЛАРАНЕ МЕЂУ МИЛИОНИМА СТАНОВНИКА ШИРОМ НАШЕ ПЛАНЕТЕ

Градска општина Стари град  и Шаховски савез Србије позива даме  са Старог града да се пријаве за бесплатну онлајн „Школу шаха за даме“, која се организује у оквиру пројекта „Жене у шаху”.

Бесплатна он-лајн школа биће организована током наредних пет месеци, од јуна до краја октобра 2022. године, два пута недељно, путем „Zoom” апликације.

По пријави заинтересованих дама сваког месеца ће се формирати нове групе полазница, а све заинтересоване суграђанке за шаховску школу имају привилегију да саме бирају месец који им највише одговара за учење тајни ове древне игре.

Полазнице ће бити подељене у групе по узрасту:

  • од 4 до 8 година
  • од 9 до 12 година
  • од 13 до 18 година
  •  даме 18+

Циљ пројекта је да кроз почетни ниво школе шаха у Србији прође 1000 жена и да се број активних припадница лепшег пола које играју ову древну игру, популарну међу милионима становника широм наше планете, знатно увећа.

Аутор пројекта и реализатор школе је др Марија Лукић, а предавања ће држати женски велемајстор Ана Бендераћ.

Пројекат се организује уз подршку Градске општине Стари град и Шаховског савеза Србије.

Позивамо све заинтересоване девојчице, девојке и даме да се пријаве што пре и науче најлепшу друштвену игру на свету!

За више информација заинтересоване даме могу погледати сајт: www.zeneusahu.rs или проследите ваш мејл на електронску пошту:  zeneusahu@gmail.com