ОПШТИНСКИ ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТАРОГРАДСКИХ СТАМБЕНИХ ЗГРАДА, ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

На 46. седници Већа Градске општине Стари град, усвојена је Одлука о расписивању јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији Градске општине Стари град.

Програм енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова спроводи се у циљу финансијске подршке домаћинствима и представља директну помоћ суграђанима која ће им омогућити значајне уштеде у потрошњи свих видова енергије, како топлотне, тако и електричне.

Јавни позив је, у складу са Правилником о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда које се односе на унапређење термичког омотача, термо-техничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде,  намењен привредним субјектима који испуњавају услове из Јавног позива.

Крајњи корисници бесповратних средстава којима ће се суфинансирати енергетска санација стамбених објеката су домаћинства и стамбене заједнице.

Средства су обезбеђена  од стране Градске општине Стари град и Управе за подстицање и унапређење енергетске ефикасности, на основу уговора који је општина Стари град потписала са Министарством рударства и енергетике Републике Србије, у оквиру Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе као и градске општине. Циљ спровођења мера енергетске санације је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији Градске општине Стари град.

Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији Градске општине Стари град је објављен на званичној интернет презентацији општине Стари град, огласној табли као и медијима.

Распис јавног позива и потребну документацију за пријаву погледајте ОВДЕ