„ЗЕЛЕНЕ РУКЕ“ СТАРОГ ГРАДА

У кући породице Павловић у Господар Јевремовој 39 одржана је свечана додела награда за најлепше баште, балконе, терасе, дворишта, баште ресторана и пословног простора. Председница општине Мирјана Божидаревић је том приликом свим победницима уручила признање и статуету „џивџана“. Као и претходних година организатор ове акције био је Савет за еколигију општине Стари град и еколошка радионица ”Олга Познатов”.

Ресторан „Дака“ у Ђуре Даничића

У категорији за најлепшу башту ресторана прво место припало је ресторану ”Дака” у Улици Ђуре Даничића 4. У предивном амбијенту посетиоци могу да уживају посматрајући лепо аранжиране икебане од свежег цвећа. Ова башта налази се у природном хладу вишегодишњих стабала а красе је и драцене, коделине, лепи Јова, шимшир и друго украсно цвеће. Друго место припало је ресторану ”Сцена” у Страхињића бана 17, док на трећем месту башта ресторана ”Оттимо” на Студентском тргу 10.

Најлепша башта пословног простора је она испред зграде ”ПТТ Србије” у Косовској 47. Прелепа зграда са још лепшим простором испред ње и врт препун ружа разних боја украшавају заједно простор оивичен лигуструмом. Преко десет година запослени у ”ПТТ Србија” уредно брину и одржавају овај прелепи врт. Друго место припало је књижари ”Плато”, док је треће место припало предузећу ”Самсунг Гроуп” у Високог Стевана 27.

Прво место за најлепше двориште припало је дворишту у Тадеуша Кошћушког 68. Сложни станари ове велике зграде уложили су и вољу и средства како би уредили простор испред своје зграде да би им свако позавидео. Ту се налази велики број разног украсног биља у свим бојама и лепо уређена стазица. За изузетан труд и залагање највеће заслуге има господин Милорад Стефановић који се свакога дана брине о простору испред зграде у којој живи. Друго место припало је дворишту у Косте Стојановића 6, док је треће место припало дворишту у Страхињића бана 67.

У конкуренцији за најлепшу башту прво место освојила је госпођа Љиљана Мијушковић која се годинама брине о својој прелепој башти у Доситејевој улици број 31. Невероватано бујно цвеће успева захваљујући позитивној енергији која зрачи из госпође Мијушковић. Преко тридесет саксија лепог Јове у свим бојама налази се на зидовима куће а ту је и смоква је пуна плода сваке године, затим шљива, велика Паулонија, бршљен и разнобојни кринови. Друго место припало је Весни Јосифов и њеном брату Николи Симоновићу који се заједно брину о башти у Светогорској 23. Треће место освојила је Дивна Симић за лепо уређену башту у Страхињића бана 67.

У категорији за најлепшу кровну терасу прво место освојио је Дејан Момиров са Топличиног венца 19. Предивна тераса препуна цвећа, разног украсног биља, складно уређена, на којој се налази велики број врсти биљака. Цвеће је посађено у керамичким ћуповима и саксијама око којих се налазе: туја, чемпреси, шимшир, бор, јавор. Од зељастих биљака на тераси се налази рузмарин, чуваркућа, мушкатле и још много тога. Ова кровна тераса делује веома уредно, декоративно и редовно се одржава. Друго место заузела је Маја Рајнгер из Страхињића бана 25, а треће место припало је Софији Ненадовић из Капетн Мишине 23.

ПТТ Србија у Косовској

Најлепша тераса препуна најлепшег цвећа и разног зеленила припада Александру Јермоленку из Влајковићеве 20. Друго место у овој конкуренцији освојио је Радомир Радосављевић из Тадеуша Кошћушка 70, док је треће место заузела Војка Кукољ у Улици цара Душана 82а. У категорији за најлепши балкон на првом месту је Славица Стојановић из Цара Душана 7. Друго место припало је Ђордани Курир из Светогорске улице број 9, док се на трећем месту нашла Зора Маринковић из Бранкове улице број 20.