ЗЕЛЕНА ОАЗА НА КОПИТАРЕВОЈ ГРАДИНИ

У склопу опредељења Општине да допринесе унапређењу укупног квалитета живота на Старом граду, завршена је реконструкција зелених површина наскверу Копитарева градина. Одлуком Већа ГО Стари град урађен је пројекат реконструкције а средства за радове који су процењени на око 3,9 милиона динара, обезбедила је ГО Стари град.

– Старограђани и њихова деца добили су нов, оплемењени зелени простор, прави кутак за одмор и игру у срцу града. Сигурни смо да су задовољни и да ће нам помоћи да се прошири идеја о лепоти живљења у средини која води рачуна о заједничким и јавним просторима – кажу у општини Стари град.

Подсећамо да је крајем априла прошле године, захваљујући Граду, општини Стари град и „Агробанци“, некадашњи бетонски плато у Сремској улици претворен је у малу оазу природе у центру града, и тако постао модел за стварање “зелених урбаних површина“. ГО Стари град ће, поред Копитареве градине, на сличан начин уредити још неколико локација на Старом граду – у Мике Аласа 10-12, Високог Стевана 5-7, озелењавање Чумићевог сокачета, а средином маја почеће обнова парка код ресторана “Пролеће”. Одлуком Већа већ је покренут поступак израде пројекта за обнову наведених простора.