ДИГИТАЛНИ БИОСКОП У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ПОЧЕО СА РАДОМ

Најстарији активни биоскоп у граду – дворана Културног центра Београд – данас је свечано пуштен у рад у новом дигитализованом издању. Реновирање је реализовано захваљујући подршци Програма дигитализације европских биоскопа Еуримажа, а уз помоћ Министарства културе, града Београда и Градске општине Стари град. Нови-стари биоскоп су отворили Предраг Марковић, министар културе, Весна Марјановић, чланица Градског већа и Мирјана Божидаревић, председница ГО Стари Град.

Предраг Марковић, је изразио велику захвалност према ГО Стари Град и нагласио да је председница, Мирјана Божидаревић, увек била спремна за реализацију и помоћ пројеката из области културе, а Мирјана Божидаревић истакла је да општинско улагање у културу доживљава као свој лични печат.

Присутни су се и уживо уверили у квалитет дигиталне технологије, премијерно погледавши документарни филм Метјуа Ејкерса “Марина Абрамовић – Уметник је присутан” („Marina Abramovic – Тhe artist is present”), а у овом биоскопу до 4. маја приказиваће се филм Џона Мејдена “The Best Exotic Marigold Hotel”, у терминима од 18.00 и 20.30 сати, a од 4. до 9. маја биће актуелан BELDOCS festival (17.00, 19.00 и 21.00).

Биоскоп ДКЦ ради већ пуних 49 година са исто толико старим 35 мм пројекторима. Својом програмском оријентацијом ка висококвалитетним и уметничким филмовима, а у последњих десетак година и с посебним нагласком на европским кинематографијама, ДКЦ је место на коме су се генерације упознавале с филмском уметношћу и остварењима различитих аутора, порекла, жанрова и дужина.