ЗАВРШНИ САСТАНАК УЧЕСНИКА У SWEB ПРОЈЕКТУ

Општина Стари град током протекле две године учествовала је у развојно-истраживачком пројекту SWEB, који има намену да обезбеди мобилне сервисе у јавним службама земаља Западног Балкана а које нису чланице ЕУ. Доступност услуга, које се односе на владине организације, олакшаће стварање државне управе која је више усмерена ка грађанима. Пројекат је финансирала Европска комисија (European Commission).
У пројекту је учествовало пет органа управе: општинаСтари град, општина Тирана из Албаније, град СкопљеиАП Војводина.Преостали учесници у пројекту- Fraunhofer Institute Fokus из Немачке, University of Piraeus Research Centre из Грчке, Математички институт САНУ и MFC из Србије – били су задужени за реализацију софтвера и техничку подршку.
Заменица председника општине Ана Даниловић изјавила је на завршном састанку учесника у овом пројекту, који је данас одржан у општини Стари град, да ће имплементација SWEB-a и коришћење мобилних сервиса у пословању бити од велике користи како за општину тако и за грађане.
– Платформа SWEB представља сигуран начин како се документа које издаје општина могу на најлакши начин добити и путем мобилних сервиса. Документа је могуће издавати електронским путем, тај начин је већ осигуран, тајност података је загарантована, али оно што је новина је да такав документ може бити и сачуван на мобилном телефону и да он има исту валидност као и сваки други документ на папиру – рекла је заменица председнице општине Стари град Ана Даниловић.