ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДВОРИШТА ВРТИЋА „СКАДАРЛИЈА“: УНАПРЕЂЕЊЕ УСЛОВА ЗА БЕЗБЕДНУ ИГРУ И БОРАВАК ДЕЦЕ У ВРТИЋИМА ЈЕ ПРИОРИТЕТ У РАДУ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Председник општине Стари град Радослав Марјановић, заменица градоначелника Београда Весна Видовић и градски секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић  обишли су данас радове на реконструкцији дворишта вртића „Скадарлија“, староградске Предшколске установе „Дечји дани“.

„Вртић се налази уз „Ботаничку башту,  у Џорџа Вашингтона 23, и са преко 6 хиљада метара квадратних један је од највећих објеката наше предшколске установе. Потпуним преуређењем дворишта, обновом његовог заштитног зида, поставком нове гумене подлоге, наравно, и  мобилијала и реквизита биће савремено опремљено по свим стандардима за безбедну игру и боравак деце. Такође, у сарадњи са надлежним заштитићемо и део дворишта које има и културно -историјску вредност у сећању на Београђане, жртве Другог светског рата“, истакла је директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазовић и захвалила Граду Београду и општини Стари град на помоћи и подршци предшколској установи.

Савремено опремљена дворишта већ красе староградске вртиће „Лептирић“, „Дамбо и „Липа“, ускоро и „Дунавско обданиште.

„Општина Стари град жели да нашим најмлађим суграђанима омогући да своје детињство проведу у безбедном окружењу . У сарадњи са градом реализовали смо бројне пројекте у нашим вртићима – од обнове фасада објеката, уређења дворишта вртића, до активности којима се значајно унапређује квалитет боравка деце у вртићима на територији општине Стари град“, рекао је председник Марјановић и додао да ће општина, у сарадњи са Градом и јавним комуналним предузећима то и у будуће наставити да ради јер је унапређење услова за безбрижан боравак деце у објектима ПУ „Дечји дани” приоритет у раду староградске општине.

Подсећамо да је захваљујући тој сарадњи завршена реконструисана фасаде вртића „Липа“, у Солунској 19. Наша општина је опремила са пречишчивачима ваздуха дневне боравке свих вртића, а предшколци су и ове године добили бесплатне уџбенике.

Предшколска установа „Дечји дани“  је једна од најстаријих предшколских установа у нашој земљи. Она је и језгро промена образовно-васпитног система предшколског васпитања и образовања. У једанаест објеката установе васпитава се 2.200 староградских малишана, и са својих 350 запослених, прави је пример вртића „по по мери деце и породице“, који следе многе предшколске уставове у Србији.