ВОЛОНТЕРИ ОЧИСТИЛИ ПРОСТОР ОКО НЕКАДАШЊЕГ „ШУМАТОВЦА”

Староградски волонтери данас су на иницијативу председнице Скупштине зграде Гордане Најдовић и суграђанке Светлане Вранеш из Македонске 31, 33 и 35, очистили паркић и простор око некадашње летње баште „Шуматовац”.

– Пре неколико дана Волонтерски сервис општине Стари град је контактирала госпођа Гордана Најдовић. Као и увек брзо смо се организовали, и изашли у сусрет нашим суграђанкама – каже Милош Марковић, координатор Волонтерског сервиса.

Годинама уназад наше две суграђанке „бију битку”; са градским комуналним предузећима и просто их моле да дођу и почисте смеће испред “Шуматовца”.

– Ово је центар града, на хиљаде грађана, туриста овуда прође. Ово је срамота. Устајем у пет ујутру и чекам раднике “Градске чистоће” и молим их да покупе празне чаше од јогурта, флашице од напитака, папире.

Истина, овде је само једна корпа за ђубре, али они неће да поставе више корпи за отпатке – огорчено прича госпођа Најдовић и додаје да сви којима се обраћала имају исти изговор: Нису надлежни. А ко је? – питају се наше саговорнице.

Много још тога мучи станаре из ових зграда. Имају иницијативе и жељу да сарађују и помажу надлежнима у одржавању, не само општине Стари град, већ и читавог Београда, али нажалост наилазе на неразумевање.

– Сада знамо да у нашој општини постоји Волонтерски сервис. То су ови млади људи, којима није тешко да одмах дођу и почисте ђубре, на добробит свих нас. Захваљујем се овим момцима и Ирени” – каже госпођа Вранеш.

У данашњој акцији волонтерка Ирена је била једина девојка која је учествовала у чишћењу.

– Ништа ми није тешко, мада морам да признам да ме моји другари понекад поштеде тежих послова. Жеља и циљ су нам исти. Желимо да помогнемо нашим суграђанима да реше проблеме, да брже дођу до решења, или да их упутимо на праву адресу – каже Ирена Пашић.

Тренутно у Волонтерском сервису ГО Стари град има 23 волонтера. Они позивају све Старограђане да уколико им је потребна било која помоћ могу да се јаве на телефон 3300 – 509.