ВЕСЕЛО У НОВУ ГОДИНУ

Под покровитељством ГО Стари град 22. и 23. децембра одржава се традиционални Новогодишњи вашар ученика основних староградских школа. У холу зграде општине у Македонској 42., као и претходних двадесет година, и ове године постављени су штандови са новогодишњим експонатима уз незаобилазну новогодишњу лутрију.
Жири је имао веома тежак задатак да у том шаренишу дечје маште изабере најлепши штанд и експонат а одржан је и избор за најлепшу новогодишњу маску.
Оно што је највише децу обрадовало и развеселило јесте новогодишња представа „ Лазина новогодишња журка“ у извођењу глумаца „Пан театра“.

За најлепши новогодишњи штанд проглашен је штанд ОШ „ Браћа Барух“, док је друго место освојио штанд ОШ „ Драган Ковачевић“. Треће место поделили су штандови ОШ „Вук Караџић“ и „Краљ Петар Први“.

Прво место у категорији најлепши експонат деле два експоната и то ОШ „ Браћа Барух“ и „ Скадарлија“, друго место освојио је експонат из ОШ „ Вук Караџић“, док је треће место освојио експонат из ОШ „ Драган Ковачевић“.
Ипак најтежи задатак за жири био је избор новогодишње маске. Требало је између тридесетак маски изабрати најлепше а свака је на свој начин била најлепша. Тако је жири одлучио да прво место поделе маска „купус“ ученице Наташе Столић, 4/1 из ОШ „Дринка Павловић“ и маска „паук“ ученика Огњена Милосављевића, 2/1 из ОШ „ Вук Караџић“.
Друго место такође су поделиле две маске, лутка марионета ученице Марте Јовановић, 4/3 из ОШ „ Дринка Павловић“ и маска „жирафа“ ученице Ирене Јепурановић, 4/1 из ОШ „ Вук Караџић“.
Две маске су поделиле и треће место и то маска „снег“ ученика Небојше Вука Милића, 1/1 из ОШ „ Драган Ковачевић“ и маска „ Снешко“ ученице Теодоре Влајковић, 4/1 из ОШ „ Вук Караџић“.
За најоригиналније представљање похваљена је маска „научници“, ученика 4/2 Иве Јовановић, Виктора Цановића и Катарине Васиљковић из ОШ „ Дринка Павловић“.