„ВЕЧЕ ОКИЋЕНО НОТАМА“ ОДУШЕВИЛО СТАРОГРАЂАНЕ

У организацији Градске општинe Стари град и њене Канцеларије за младе, 17. децембра у Великој сали Задужбине Илије М. Коларца одржан је традиционални Новогодишњи концерт староградских хорова, четврти по реду.

„Вече окићено нотама“ у потпуности је задовољило посетиоце који су дворану испунили до последњег места. Наступили су хор Српско – јеврејског друштва, Првог београдског певачког друштва и његов дечји хор, хор Београдских мадригалиста и хор „Браћа Барух”.

Председник општине Дејан Ковачевић, уз захвалност члановима хорова, осврнуо се на период празника, од Хануке, до оба Божића и обе Нове године, и пожелео присутнима све најбоље у 2016. години. Он је подсетио присутне и на чланицу Већа општине Драгану Тепшић, која нажалост више није међу нама, а заслужна је за успостављање ове, сада већ традиционалне, новогодишње манифестације староградских хорова.

У двоипочасовном програму без паузе, пажљиво пробран репертоар свих стилова често је изазивао одушевљење публике свих генерација. Топлим, нежним, али и веселијим тоновима хориста, уз изузетне партитуре солиста, допринела је и инструментална подршка код наступа хорова Српско-јеврејског певачког друштва и „Браћа Барух“.