УСВОЈЕН ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2017.ГОДИНУ

Девета седница Скупштине ГО Стари град одржана је у четвртак 13. априла, у присуству 47 од укупно 56 одборника колико броји пун сазив локалног староградског парламента.

Одборници су током седнице разматрали пет тачака дневног реда. Известилац по првој тачки био је начелник Управе Андреј Белингар, који је одборницима образложио разлоге за други ребаланс општинског буџета у текућој години.

– Приступило се усклађивању укупних прихода и расхода пошто је ГО Савски венац, на основу правоснажне пресуде Вишег суда (број П-9523/2010 од 15.4.2010. године) делимично испунила своју законску обавезу и на рачун Градске општине Стари град уплатила износ од 31.996.310 динара. Део средстава намењен је наставку програма помоћи у кући, пружањем услуга геронтодомаћица нашим најстаријим суграђанима – известио је Андеј Белингар.

Одлуком о изменама и допунама буџет ГО Стари град у текућој години утврђен је у износу од 840.172.961 динар.

Скупштина је у наставку рада разматрала и донела решења која се односе на рад Јавног предузећа Спортско рекреативно пословни центар „Милан Гале Мушкатировић” и Установе културе „Пароброд” чији је оснивач Градска општина Стари град. Одборници су дали сагласност на измене и допуне финансијског плана пословања и на Правилник о организацији и систематизацији Установе културе Градске општине Стари град „Пароброд“, као и на на програм пословања ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ за 2017. годину. Предлоге ових одлука су одборницима образложили директори установе културе Јасмина Њенован Поповић и Спортско рекреативног центра Душан Раичковић.

У оквиру последње тачке дневног реда разматран је извештај о раду Правобранилаштва Градске општине Стари град у 2016. години, који су староградски одборници усвојили већином гласова.

Данашња седница је била прекинута на пола сата због пожара на електроинсталацијама у приземљу општинске зграде. Одборници Скупштине и запослени у Управи ГО Стари град су се евакуисали из зграде и сачекали интервенцију Ватрогасне бригаде. На лице места стигло је једно ватрогасно возило са шест ватрогасаца и пожар је брзо локализован, пре свега захваљујући присебности радника општине који је интервенисао ватрогасним апаратом за суво гашење. Након интервенције Скупштина је наставила рад по усвојеном дневном реду.

Девету, као и све предходне седнице Скупштине Градске општине Стари град заинтересовани суграђани су могли да прате у директном он лајн преносу на општинском порталу. Подсећамо вас да четвртком од 13.00 часова можете пратити преносе редовних седница Већа Градске општине Стари град.