УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Награде најуспешнијим ученицима Математичке гимназије, који су током протекле школске године постигли изузетан успех из математике, физике, астро физике и астономије, уручила је данас председница општине Стари град Мирјана Божидаревић на свечаности у Математичкој гимназији.

Одлуком Општинског већа ученици су награђени са укупно 485.000 динара за освојене златне, сребрне и бронзане медаље на 51. Међународној олимпијади из математике у Казахстану, 27. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији, 41. Међународној олимпијади из физике у Хрватској и на 4. Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике, која је одржана од 12. до 21. септембра у Пекингу.

– Драго ми је што и овога пута општина награђује талентоване, амбициозне и креативне младе људе. Постигли сте заиста фантастичне успехе на протеклим олимпијадама и такмичењима и желим вам да у будућности постижете још боље резултате. На овај начин не промовишете само себе, него и ову гимназију, своје професоре, град и нашу земљу – истакла је Мирјана Божидаревић.

Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић захвалио се председници општине Стари град и њеној заменици Ани Даниловић, која такође присуствовала овој свечаности, и рекао да је општина Стари град заслужна и за опремање кабинета, канцеларија, зборнице и сале за физичко.

– Захвални смо општини и на последњој помоћи нашим ученицима да отпутују на такмичење из астрофизике, које је недавно одржано у Пекингу – истакао је на крају директор Срђан Огњановић.