УМЕТНИЧКА „РЕКОНСТРУКЦИЈА“: РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ОСЛИКАВАЊЕ ЗГРАДА/КУЋА НА СТАРОМ ГРАДУ

Комисија Градске општине Стари град за спровођење конкурса избора зграда/кућа за осликавање мурала, након разматрања пристиглих пријава, на основу Јавног позива који је расписан 19. априла,  једногласно је утврдила коначну ранг листу изабраних кандидата за осликавања мурала на својим зградама /кућама.

Ранг листа Стамбених заједница, односно породичних кућа:

  1. Стамбена заједница Мике Аласа 34, Градска општина Стари град у Београду
  2. Стамбена заједница Добрачина 68, Градска општина Стари град у Београду
  3. Стамбена заједница Тадеуша Кошћушка 66, Градска општина Стари град у Београду
  4. Стамбена заједница Кнез Милетина 10, Градска општина Стари град у Београду.

Изабрани кандидати биће контактирани од стране Удружења „Street smart”, а након тога су дужни да поднесу захтев за издавање одобрења осликавања мурала на својим објектима Одељењу за комуналне послове и комуналну инспекцију Управе Градске општине Стари град, Улица Македонска 42.

Слике осликаних зграда Стамбених заједница, према условима из Јавног позива, могу се користити од стране Градске општине Стари град у сврху промовисања традиционалне манифестације „Јевремова улица сусрета“, као и од стране Удружења „Street smart“ ради промовисања Фестивала уметности на улици „Реконструкција“, са обавезом назнаке аутора слике и мурала.

Стамбене заједнице које нису успуниле услове на конкурсу су:

  1. Стамбена заједница у Улици Тадеуша Кошћушка кућни број 78, Градска општина Стари град у Београду, управник Ивана Карамарковић;
  2. Стамбена заједница у Улици Мике Аласа кућни број 6, Градска општина Стари град у Београду, управник Милисав Грковић;
  3. Стамбена заједница у Улици поп Лукина кућни број 3, Градска општина Стари град у Београду, управник Гордана Виторовић;
  4. Стамбена заједница у Улици Тадеуша Кошћушка кућни број 32а, Градска општина Стари град у Београду, управник Милан Мамузић.