НА БАЗЕНИМА СРЦ “МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ” ОТВОРЕНА ЛЕТЊА СЕЗОНА

Летња сезона купања на отвореним базенима СРПЦ ,,Милан Гале Мушкатировић” отворена је данас, 19. јуна, а улаз за све грађане прва два дана је бесплатан!

Радно време базена је од 10 до 19 часова радним данима и од 9 до 19 часова викендом, а цене карата су остале на прошлогодишњем нивоу и износе 250 динара радним данима, односно 300 динара викендом. Општина Стари град обезбедила је и посебне погодности за ђаке, пензионере и инвалиде. Тако је средом, уз ђачку књижицу, за основце и средњошколце улаз је бесплатан, док је понедељком и средом, у периоду од 10 до 12 часова, улаз бесплатан за пензионере. Месечна карта износи 4000 динара, а сезонска 8000 динара. Посебне погодности имаће грађани општине који имају ,,Староградску картицу” јер је за њих цена улазница нижа чак 20 одсто. Цена карте за особе са инвалидитетом је 100 динара, док је за оне са пребивалиштем на општини Стари град бесплатна.

О посетиоцима ће и овог лета бринути неколико служби: служба обезбеђења, техничка служба, дежурна медицинска служба, служба за одржавање хигијене, спасилачка служба.


У дежурној медицинској служби уверавају да су купачи у сигурним рукама јер су за све време рада ту лекар опште праксе и лекар специјалиста за спортску медицину. Наводе да се с времена на време догоди нека мања повреда, али да већих интервенција није било. Спасилачка служба броји минумум четири члана, тако да по двоје увек буде на сваком од два базена.
Старограђанка Милена Андрић имала је само речи хвале за базенски комплекс и додаје да је посебно захвална општини на попустима које је обезбедила за пензионере.
Јелена Милошевић наводи да редовно са породицом долази сваке године на базене, како лети, тако и зими, јер је како каже, задовољна хигијеном како самих базена, тако и свлачионица и тоалета.
Оно што су многи издвојили као предлог управи јесте недовољно зеленила и хлада. ,,Било би боље када би било више сунцобрана, или макар неко дрво да прави хлад”, кажу суграђани који су данас уживали на базенима СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”.