УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТИ ИНСТИТУТУ ЗА УРОЛОГИЈУ И НЕФРОЛОГИЈУ И КБЦ „ЗЕМУН“

Општина Стари град обезбедила је средства за ултразвучне апарате Институту за урологију и нефрологију и КБЦ „Земун“. Институту за урологију и нефрологију Клиничког центра Србије издвојено је одлуком Општинског већа 2, 9 милиона динара, за набавку ултразвучног система GE LOGIQ BOOK XP „notebook“ и четири сонде. КБЦ „Земун“ ће за своје потребе набавити ултразвучни апарат са две сонде вредан око 2, 8 милиона динара.

Захваљујући максималном разумевању, љубазности и бризи за здравствено стање пацијената-грађана који се лече на Уролошкој клиници Клиничког центра Србије, Општина Стари град је поклонила Уролошкој клиници ултразвучни апарат ГЕ LOGIQ BOOK XP са четири сонде: абдоминалном, линеарном, трансректалном и васкуларном. Донација је вредна 2, 9 милиона динара.

Најсавременији ултразвучни апарат ће помоћи у својој примени за дијагностику код болесника који се налазе у Интензивној нези, Центру за трансплантацију бубрега, операционим салама, као и Поликлиничко-дијагностичком центру.

Такође ће наћи примену и у интервентним дијагностичким процедурама болесника који се лече на Уролошкој клиници.

– Ова донација је показала, као и много пута раније, хумани начин на који се Општина Стари град опходи према виталним проблемима нашег друштва. Медицинско особље и пацијенти Уролошке клинике се Општини Стари град најтоплије и најискреније захваљују- рекао нам је директор ове здравствене установе проф. др Цане Тулић .

Општина ће и за КБЦ „Земун“ набавити ултразвучни апарат са две сонде вредан око 2, 8 милиона динара.