ОДРЖАНА ДЕСЕТА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

 

На десетој редовној седници Градске општине Стари град одборници су минутом ћутања одали пошту недавно преминулом патријарху Павлу. На седници на којој је присуствовало 54 одборника, по други пут у овој години усвојен је, ребаланс буџета за 2009.,већином гласова присутних.

Утврђено је да су укупни приходи и расходи буџета општине 1.906.487.672 динара. Одлуком о изменама и допунама Одлуке о обиму средстава за вршење послова Града и градских општина и утврђивању прихода и примања који припадају Граду, односно градским општинама у 2009. години, која је донета на седници Скупштине града 12. новембра ове године, оквир општинског буџета смањен је са 1.431.312.000 на 1.170.600.000 динара. Укупан коначни приход буџета у 2009. години, заједно са пренетим средствима из претходне године и другим приходима, износи 1.906.487.672. Oдборници су изабрали Јелену Јевтовић Карамату, дипломираног инжењера електротехнике, за директора ЈП „Пословни простор општине Стари град“ уместо Љиљане Салме Мишковић, која је поднела оставку, a која је усвојена на данашњој седници.

Скупштина општине Стари град усвојила је и Одлуку о начину и поступку давања у закуп и одређивања закупнине за пословне зграде и пословне просторије чији је корисник општина Стари град. Ова одлука пружа могућност бившим власницима пословног простора, чија је имовина национализована, да заснују закуподавни однос са ЈП „Пословни простор општине Стари град“ ван поступка прикупљања понуда или јавног надметања. Ради се о нормативном усаглашавању претходно донетих одлука са законским прописима. У наставку рада усвојена је и Одлука о употреби грба и заставе Градске општине Стари град.

Одборници су једногласно потврдили мандате и новим одборницима – Андреји Миливојевићу (ДСС) и Душку Пејаковићу (СРС). Оставку на место заменика председника Скупштине општине поднео је Коста Андрић, због обавеза на месту директора Канцеларије за младе Града Београда.

Скупштина општине именовала је и нове чланове Општинске изборне комисије ГО Стари град у сталном саставу. На место преминуле Радованке Јовановић, именован је Вељко Достанић из Демократске странке, а уместо Душка Пејковића из Српске радикалне странке, због поднете оставке, на то место именован је Игор Диздаревић, саобраћајни техничар из исте странке.

Административном комисијом од ове седнице председаваће Никола Родић из Демократске странке уместо Катарине Симијоновић, којој је на претходној седници Скупштине општине престао мандат одборника. Одлучено је и да се, уместо Милоша Вулића, коме је престао мандат одборника, на место председника Савета за прописе изабере Зоран Ћирић из Демократске странке. Шипетић Немања биће убудуће члан Савета за архитектуру и урбанизам уместо Зорана Млађеновића, одлучено је на данашњој седници.