„УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА – СВИМ СРЦЕМ ЗА БЕОГРАД”

Традиционално, као и сваке године, Београђани ће и овог 1. јануара прославити Нову годину са својим драгим гостима и пријатељима, комшијама и суграђанима у „Улици отвореног срца“, која вас са слоганом „Свим срцем за Београд“ позива да заједно помогнемо – нашој деци!

Уз добру забаву, песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, куповином црвених кловновских носића на најлепши начин ћете започнети Нову 2020. годину – даривањем и доброчинством! Целокупни приход од носића намењен је онима којима је помоћ најпотребнија – за лечење болесних малишана.

„Улица отвореног срца“ настала је пре пола века у „Српској кафани“, када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашењег дружења настао је празник радости, чаролије и хуманости, који је општина Стари град одмах подржала и помогла.

Манифестација је давно превазишла оквире Старог града и постала препознатљив бренд престонице, а од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација Београда, кроз коју прође преко 100.000 људи.

„Улица отвореног срца“ биће традиционално отворена тачно у подне, испред Атељеа 212.  Видимо се!