КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: „ИЗАЗОВНИ РАСПУСТ”

Канцеларија за младе општине Стари град, у оквиру пројекта „ИЗАЗОВни распуст” обучиће 5 полазника/полазница Учитељског, Филозофског, Филолошког факултета и сличних образовних профила, који ће након обуке одржати ДФЦ  (Design for Change) радионице за 25 деце (петоро деце по полазнику), у току зимског распуста 2019/2020, радним данима, у периоду од 3. до 14. фебруара.

По завршетку обуке и праксе, најмотивисанији полазници и полазнице биће укључени у радионичарски тим ДФЦ Србија и имаће прилику да држи више радионица за децу у оквиру ДФЦ Србија организације.
Обука ће се одржати од 25. до 28. јануара, од 10 до 16 сати.
Радионице за децу трајаће 3 сата дневно. а конципиране су као креативна замена  времену проведеном у школи, док траје зимски распуст (укупно 10 радних дана у фебруару).
Котизација за обуку износи 3000,00 РСД, а након одржаних радионица за децу, радионичари ће бити плаћени 9000,00 РСД.

Пројекат „ИЗАЗОВни распуст” је део програма  Design for Change,чији је представник у Србији – Удружење Вега омладински центар из Београда,које је  посвећено изградњи квалитетног окружења за раст и развој деце и младих  (www.vega.org.rs).
„Design for Change” је међународни покрет и едукативни програм основан 2009. године у Индији. Од тада до данас је постао присутан у више од 60 земаља и у њему је учествовало више од 32 милиона деце широм света. Програм је награђиван од познатих глобалних институција за иновативност у образовању  (Lego Foundation, Rockefeller foundation, Fetzer Institute, itd) и препознат као један од 10 програма који редизајнирају учење у школи и промовишу циљеве одрживог развоја.

Успех методологије заснива се на његовој флексибилној примени и њеној моћи да трансформише сваку учионицу у иновативно окружење где је ученик у „фокусу“.

Детаљније информације можете добити на пoрталу www.dfcsrbija.org , као и на  #JAMOGU#školskiizazov2020

Пријаве се врше до 15. јануара 2020. године ОВДЕ