УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА – „ПОПЛАВА ЉУБАВИ“ У СУБОТУ 6. СЕПТЕМБРА

Традиционална манифестација “Улица отвореног срца”, која се почетком сваке године организује у Светогорској улици, ове године има и своје ванредно, летње издање. Под називом “Поплава љубави”, у суботу, 6. септембра, у периоду од 10 до 20 часова, биће организована хуманитарна акција, намењена најмлађима из поплављених подручја.

Радиодифузно предузеће Б92 и Фонд Б92, у сарадњи са Атељеом 212, Скупштином града Београда, Туристичком организацијом Београда и Градском општином Стари град, окупиће све хумане људе који желе да помогну у “Поплави љубави”. Куповином специјалних наруквица #поплаваљубави, посетиоци ће помоћи обнову вртића у најугроженијим градовима Србије.

Поред куповине наруквица, посетиоци ће моћи и да доносе књиге, свеске и школски прибор за обнову библиотека у вртићима и основним школама широм Србије.

Представници организaтора позвали су Београђане који желе да помогну у “Поплави љубави” да се окупе у што већем броју и купе наруквице или пошаљу смс поруку на број 3100.

– “Улица отвореног срца” има две димензије, једна је солидарност и морална подршка, а друга је директно прикупљање помоћи која ће отићи тамо где је тренутно најпотребнија – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Стари град, на конференцији за новинаре која је данас одржана у Атељеу 212.

Председник Фонда Б92 Веран Матић истакао је да је “Улица отвореног срца” већ одавно постала национална манифестација, јер су се у њу укључили готово сви грађани Србије када су се прикупљала средства у акцијама “Битка за бебе” и “Битка за породилишта”.

У Улици отвореног срца 6. септембра програм ће се одвијати на три бине: на платоу испред Атељеа 212, и на бинама испред општине Стари град и код Дома омладине.

На платоу испред Атељеа 212 посетиоце ће поздравити Леонтина и хор Чаролија. Целодневни програм употпуниће Миња Субота, Дејан Цукић, Балкан салса бенд, Земља грува, Алекса Јелић, Биља Крстић, Невена Божовић, Сара Јовановић, Сашка Јанковић, Тамара Драгичевић, Иван Михајловић, Јелена Јовичић, Мина Лазаревић, Иван Јефтовић, Жарко Степанов, група Семафор и многи други.

Бина испред општине Стари град намењена је најмлађима. Поред хорских наступа, деца ће имати прилику и да науче како се прави музика у радионици “Куц куц Коларац”, а нешто старије посетиоце забављаће бенд The Invisibles.

На ди џеј бини код Дома омладине, осим сјајне електронске музике програм ће водити популарни двојац емисије Узбудилник радијa Б92 Дашко Милиновић и Младен Урдаревић.

Дуж Улице отвореног срца биће постављени диносауруси-реплике из „Дина парка“ Природњачког центра у Свилајнцу.