“ФИШ ФЕСТ” – ОСМИ ПУТ КОД КУЛЕ НЕБОЈША

Oсми “Фиш фест” одржаће се од 4. до 8. септембра, на кеју код Куле Небојша. И ове године главни покровитељ манифестације је Градска општина Стари град, а организатор удружење “Дунав у срцу”.

Тим поводом у Туристичком савезу Србије данас је представљен програм овогодишњег “Фиш феста” – ове “дунавско-гастрономско-културно-забавне манифестације”.

Председник општине Стари град Дејан Ковачевић рекао је да је манифестација, по програму и посећености, превазишла територијалне оквире Старог града, заслуживши пуну подршку Општине, Града, па и Републике. Он се захвалио организаторима и истакао да је “Фиш фест” много учинио да се побољша туристичка понуда Старог града и Београда и да је он истовремено и права породична манифестација.

Љиљана Черовић из Туристичке организације Србије, која од ове године пружа подршку, рекла је да ова манифестација сваке године употпуњује туристичку понуду, подсетивши да је “Дунав главна улица Европе”.

Ђорђе Живановић се у име организатора захвалио општини Стари град, Туристичкој организацији Србије и Граду, истакавши да су се ове године окупиле све туристичке организације ex-Yu, као и да је посебна пажња посвећена програму за децу. Он је навео да ће сви посетиоци моћи да обиђу садржаје Београдске тврђаве са 50 одсто попуста, а најавио је и богат музички програм уживо.

Као и прошле године, посебан нагласак манифестације је на њеном хуманитарном карактеру. Захваљујући удружењу “Камен Србије”, посетиоцима феста ће бити омогућено да праве мозаике, који ће касније, по жељи остати на аукцији са које ће сва средства бити намењена поплављеним подручјима.

Више информација о овогодишњем “Фиш фесту”, као и програм манифестације, можете наћи на www.fishfestbeograd.com.