УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА – НА РАДОСТ ДЕЦИ

Традиционално, као и сваке године Београђани ће и овог 1. јануара прославити Нову годину са својим драгим гостима и пријатељима, комшијама и суграђанима у „Улици отвореног срца“, која их позива да сви заједно у Новој години помогнемо од срца онима којима је помоћ најпотребнија – нагласили су организатори манифестације Миодраг Поповић в.д.директор ТОБ- а, Милан Церовац из општине Стари град, Снежана Грујић, главна и одговорна уредница радија Београд 202 и Гордана Гонцић, директорка Културног центра Београд, на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији.

„Улица отвореног срца“ настала је пре више од 45 година у „Српској кафани“ када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и 1. јануара служили госте. Из овог несвакидашењег дружења настао је празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост.

„Улица отвореног срца“ је једна од манифестација коју је општина Стари град одмах подржала и помогла и која је одавно превазишла оквире Старог града и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности и прави дух Београда.

– Ово није прва манифестација коју је помогла или покренула наша општина и која је постала културно – забавна и туристичка понуда наше престонице – рекао је Милан Церовац, и навео „Јевремову – улицу сусрета“ коју сваке године општина организује на Цвети, на Дан и славу Старог града, и коју су Старограђани препознали као своју аутентичну светковину, попут „Улице отвореног срца“.

– Радује нас што се предстојећа „Улица отвореног срца“ одвија под слоганом „На радост деци”, јер је наша општина 2017-ту већ прогласила „Годином деце на Старом граду!“, са циљем – да створимо најбоље услове за њихово срећно одрастање! Планирани су различити програми, од едукативних и спортских радионица, преко забавних и културних манифестација, до активности које ће развијати таленте најмлађих Старограђана – истакао је Милан Церовац.

Он је позвао присутне да посете изложбу ликовних радова староградских малишана из ПУ „Дечји дани” који су цртали на тему „Ја сам светлост Старог града”, која ће се тог дана одржати у холу општинске зграде.

Миодраг Поповић, в.д. диретктор ТОБ-а нагласио је да сваког првог јануара Београд покаже своје велико срце и хуманост, позвавши суграђане да не забораве да куповином црвеног носића на два званична пункта, са кутијама за прилоге, испред општине Стари град и Атељеа 212, дарују оне којима су наша љубав и пажња најпотребније – штићенике Завода за васпитање деце и омладине – прихвалитлиште и прихватна станица Београд.

Музичко-забавни програм ће се изводити испред Атељеа 212, зграде Политике, Радио Београда, општине Стари град и у Скадарлији, али и на Савској променади и у многим београдским општинама.

„Улица отвореног срца” је од 1988/89. ушла у календар најзначајнијих активности нашег главног града, а организује је Град Београд, Туристичка организација Београда, Градска општина Стари град, Радио Београд 202 и Позориште Атеље 212, а сваке године кроз њу прође преко сто хиљада људи!

ПРЕУЗМИТЕ ПРОГРАМ „УЛИЦЕ ОТВОРЕНОГ СРЦА” – НА РАДОСТ ДЕЦИ