ВРЕМЕ ДАРИВАЊА

Градска општина Стари град и „Societe Generale” банка угостили су данас децу нижих разреда из свих основних школа на Старом граду и том приликом Основној школи за заштиту вида „Драган Ковачевић” поклонили две Брајеве тастатуре, намењене слабовидој деци. У оквиру пројекта „Играмо у истом тиму”, чији је оснивач „Societe Generale” банка, у свечаној сали општине уприличено је велико дружење чији је циљ промоција друштвене одговорности, солидарности и даривања.

У програму су учесвовали млади уметници, ученици староградских основних школа, учитељи и наставници, којима је „Societe Generale” банка даривала слатке новогодишње пакетиће. Директорка Основне школе за заштиту вида „Драган Ковачевић” Силвана Плавшић истакла је да је најважнији циљ овог пројекта усрећити друге.

Захваљујем свим малим другарима са општине Стари град што су на један хуман и племенит начин одлучили да данас наша школа добије један посебан дар. Волела бих да у будућности наставите да негујете овакву племенитост, јер она је највећа људска особина. Љубав откључава сва врата – истакла је директорка Силвана Плавшић.

Председница Скупштине Градске општине Стари град Мила Поповић истакла је да је повод за сусрет ученика свих основних школа диван, као и да увек треба неговати хуманост и даривање. Она је најавила да ће у наредној, 2017. години, општина реализовати још један програм за децу, а то је „Дечији парламент” где ће најмлађи Старограђани моћи да учествују у раду локалног парламента и на тај начин изнесу све оно што их мучи, али и нове и креативне идеје.