УГРОЖЕНИМА НАЈПОТРЕБНИЈА ВОДА, ХРАНА, ОПРЕМА ЗА БЕБЕ И ХИГИЈЕНА – ОДЕЋЕ И ОБУЋЕ ИМА ДОВОЉНО

Старограђани несебично и свакодневно доносе неопходну помоћ становништву угроженом у поплавама, које волонтери разврставају, пакују и товаре у транспортна возила,која их достављају страдалим општинама широм Србије. Комби је данас упућен за становништво места из околине Шапца.

Прикупљање помоћи се наставља јер су угроженом становништву неопходне: флаширана вода, конзервирана храна, опрема за бебе (храна, пелене, флашице), као и хигијенско-санитарни производи.

Помоћ се и даље можете донети у хол Градске општине Стари град, Македонска 42, од 00 до 24 сата.
Наглашавамо да обуће и одеће има у довољним количинама и да се, за сада, више не прима.

Општина Стари град је од почетка ванредне ситуације помогла Лајковцу, Параћину, Ужицу, Пожези, Убу, Бајиној Башти, Трстенику, Краљеву, Великој Плани, Пожаревцу, Петровцу, Свилајнцу, Смедеревској Паланци, Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији, колективним центрима у Београду, као и београдских општинама Обреновац, Лазаревац, Палилула и Чукарица.

Многи Обреновчани, који су привремено смештени у београдским хотелима Праг, Мажестик и Ројал, претходних дана су лично долазили до општине и на лицу места преузели неопходне намирнице и друге потребне производе.

Општина Стари град се захваљује бројним суграђанима који су се јавили да желе да помогну као волонтери. Обавештавамо вас да је тренутно ангажован довољан број добровољаца, и да редовно пратите вести на сајту наше општине и у медијима, путем којих ћемо вас благовремено обавестити, и у случају потребе, позвати да се ангажујете.

Неопходне информације можете добити на телефон општине Стари град 3220-721.