УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ГО СТАРИ ГРАД: ОДРЖАНЕ ИГРЕ „СТАРОГРАДСКИХ СУПЕР СЕНИОРА”

Уз подршку Градске општине Стари град, Удружење пензионера ГО Стари град одржало је, 25. јануара, прво такмичење пензионера овог удружења у оквиру пројекта „Староградске игре 2018″.

Пензионери су се, у просторијама удружења у Улици Краља Петра 54, такмичили у познавању рада на рачунару – когнитивним вежбама, знању опште културе и историје Србије и Београда, у играма препознавања личности, а посебно занимљиво је било када су се надметали у препознавању песама и певача из времена младости.

Такмичење се одвијало по „куп систему”, а екипе су бројале по пет чланова, у којима су равноправно заступљене сениорке и сениори.

– Пензионери још увек могу и имају шта да покажу. Ово је леп начин да се дружимо, ведро и весело проведемо време са нашим вршњацима. Захваљујемо се председнику општине ГО Стари град Марку Бастаћу и сарадницима који су нам омогућили одржавање игара – рекла је председница Удружења пензионера општине Стари град Проф. др Снежана Нена Шантић, која је један од иницијатора ових игара и коаутор пројекта.

Иначе, чланови Удружења похађају школу компјутера што им је у многоме помогло да постигну добре резултате. У друштвеној игари „Погоди ко сам”, показали су изузетно знање у познавању сторијских личности, посланика културе, чувених сликара, књижевника, као и спортиста који су обележили историју и културу нашега народа. У игри „Пантомоме” било је весело и забавно у погађању имена филмова и серија из домаће продукције, а посебну буру смеха је изазвало објашњавање неких појмова у називима флмова или серија: , „Ко то тамо пева”, „Камионџије”, „Парада поноса” и „Бал на води”. У такмичењу Спортских игара – шах, :”Не љути се човече” и слагање пазли, учесници су осим добрих резултатат показали и спортски дух.

У области „Култура и уметност” одржан је квиз опште културе, који је показао да сениори ништа не заборављају и да памте све оно што су годинама учили и примењивали у свом животном позиву или хобију. Највеселије је било током акмичења „Погоди песму и извођача”. Иако је била мала разлика у постигнутим резултатима издвојиле су се две екипе – „УВЕК МЛАДИ”, предвођена госпођом Аурором Алексић Радојичић, и „ПОБЕДНИЦИ” на челу са госпођом Вером Николић. Победничка екипа је сама себи дала име – „ПОБЕДНИЦИ”.

Уз поклон за сваког учесника- тегла меда, као знак сећања на такмичење, постигнут је договор је да се ове игре наставе. Пензионери су сами осмислили појмове и питања, и мимо пропозиција задавали једни другима задатке, што је игре учинило још занимљивијим.