У САРАДЊИ СА ПОКРЕТОМ ЗА ЖЕНСКУ КОШАРКУ МАРИНЕ МАЉКОВИЋ – БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ

Градска општина Стари град, у Основној школи „Михаило Петровић Алас“, представила је данас програм бесплатне школе кошарке за девојчице од трећег до осмог разреда. Бесплатни часови, у организацији Покрета за женску кошарку Марине Маљковић, а под покровитељством општине, одржаваће се до краја текуће школске године.

Свечаном отварању школе кошарке за девојчице присуствовала је и Марина Маљковић, селектор женске кошаркашке репрезентације Србије, која је је један од промотера и иницијатора читаве акције и по чијем ће се програму спроводити часови за младе спортисткиње. Циљ ове школе је афирмација женског спорта, а пре свега кошарке, која је стекла велику популарност након што су изабранице Марине Маљковић у јуну ове године освојиле златну медаљу на Европском првенству у Будимпешти. Девојчице трећег и четвртог разреда из ОШ „МИхаило Петровић Алас“ имале су прилику да се друже и са репрезентативкама Србије Милицом Дабовић, Дајаном Бутулијом и Тамаром Радочај.

„Након освајања златне медаље у Будимпешти, покренули смо пројекат који има за циљ да мотивише девојчице млађих узраста да се баве кошарком, најпопуларнијим спортом у Србији. Захваљујем се општини Стари град, која је разумела наш пројекат и послала поруку и другим општинама и градовима у Србији да размишљају о популаризацији женске кошарке у нашој земљи. Школа кошарке је бесплатна, јер нам је циљ да спорт не буде привилегија богатих, већ да окупи што већи број деце“, истакла је Марина Маљковић на отварању школе у ОШ „Михаило Петровић Алас“.

Тренинзи суботом и недељом
„На општини Стари град, поред бесплатне школе пливања, одлучили смо да од ове године финансирамо и школу кошарке за девојчице. Ово је прва школа у Србији овог типа, и ми смо поносни што се одвија баш на нашој општини. Важно нам је да пружимо подршку женском спорту, и да девојчице знају да могу да нижу успехе једнако као и њихови другари“, рекао је Марко Бастаћ из општине Стари град.

Бесплатна школа женске кошарке одржаваће се у староградској основној школи „Михаило Петровић Алас“, Господар Јевремова 22, током текуће школске године. Часови, који ће се одвијати суботом и недељом од 14 до 16 сати, спроводиће професионални тренери по програму Марине Маљковић. Уколико буде било додатног интересовања, бесплатни часови кошарке биће организовани у више група, на различитим општинама у Београду, али и широм Србије, као и у Републици Српској.

Више информација можете добити путем мејла Покрета за женску кошарку Марине Маљковић pokret@marinamaljkovic.rs.