“ТУРКУЛТУРА” – КОНКУРС ЗА СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ У ЕВРОПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ 2011.

Градска општина Стари град и Канцеларија за младе у сарадњи са Установом културе “Пароброд”, обавештавају заинтересоване да су отворили јавни конкурс под називом „ТУРКУЛТУРА“ за избор 25 младих са Старог града за студијску посету европским престоницама културе за 2011. годину, градовима Турку у Финској и Талин у Естонији, у периоду од 18. до 25. јуна ове године
„ТУРКУЛТУРА“ представља својеврстан наставак прошлогодишњег пројекта „Kul.tura@Esen“, када је 30 младих са Старог града посетило престоницу културе 2010.- град Есен у рурској области у Немачкој.

Пројекат је искуствено – образовног карактера и циљ је да млади, који буду одабрани за посету, на лицу места виде и да се упознају са организацијом тако значајне манифестације и сагледају културне садржаје које су у понуди европских престоница културе.Такође, један од циљева је и презентација европских вредности и културе Београда. Познато је да је наш град један од најозбиљнијих кандидата за европску престоницу културе 2020. године.

Конкурс „ТУРКУЛТУРА“ је почео 5. и трајаће до 29. априла 2011. године. Списак одабраних биће саопштен путем средстава информисања, као и на сајтовима општине. КзМ Стари град и УК „Пароброд“, 9. маја, на Дан Европе. Заинтересовани могу да преузму Конкурсну документацију са веб сајтова www.starigrad.org.rs; www.kzmstarigrad.org.rs; www.ukparobrod.rs.

Предаја документације је могућа искључиво личним путем или посредством курира у просторијама Канцеларије за младе општине Стари град, Улица Македонска број 42, IV спрат, соба 75, сваким радним даном 10 – 15 сати, или у просторијама Установе културе „Пароброд“, Улица Капетан Мишина број 6а, сваким радним даном 10 – 17,00сати.

Такође, заинтересовани се могу распитати о Конкурсу путем e–mail адреса: kzmstarigrad@gmail.com i info@ukparobrod.rs или на телефоне КЗМ Стари град: 011 3300 657 и УК „Пароброд“: 011 2639 639.

За одабране кандидате су обезбеђени: превоз, смештај, локални транспорт као и улазнице за музеје и остале програме.

Упутство за подношење пријаве за конкурс “Туркултура”

Формулар за пријаву

Изјава кандидата