ФОТОГРАФИЈЕ МАРИЈЕ НИШИЋ У „ПАРОБРОДУ“

Једноипочасовном живом свирком „Old hat orchestra“ у препуном здању „Пароброда“, културног центра општине Стари град, 26. маја, отворена је изложба фотографија под називом „Тон“, младе уметнице Марије Нишић.

Изложбу је отворила поп-певачица Викторија, пожелевши ауторки да постане глумица.

-Овај циклус фотографија искључиво бенда „Old hat orchestra“, настао је у протекле две године. Представила сам око 70 црно-белих фотографија, у три формата, рађених апаратом Никон Д80. Mузичари су сликани на наступима и у студију. – рекла нам је Марија Нишић. Посебно је значајно да ова дела представљају аутентичну „игру“ светлости и сенки и ништа није дорађивано у „Фотошопу“.

-Замисао ми је била да публика гледајући фотографије одмах чује и тај специфичан тон музичара, тако да су сви били одушевљени овом свирком састављеном махом од џеза и блуза – додала је ауторка.

Марија Нишић рођена у 1987. године у Београду. Студент је IV године Факултета примењене уметности, на одсеку примењена графика . Осам година се бави фотографијом а ово јој је друга самостална изложба, уз више групних. Поред уметноти, воли и спорт и тренира софтбол.