ТРИБИНА „ИНТЕРНЕТ КАО ОПАСНОСТ САВРЕМЕНОГ ДОБА”

Општина Стари град, у сарадњи са Интернационалном полицијском организацијом и Међународним центром за безбедност, организује трибину „Интернет као опасност савременог доба”, која ће се одржати у среду, 13. марта, са почетком у 18 сати у великој општинској сали, Македонска 42.

На трибини ће говорити председник ИПО (Интенрнационалне полицијске организације) Илија Животић и председник ИСЦ (Међународног центра за безбедност) Предраг Николић.

Масовна употреба рачунарске технологије, као неизоставни део савременог доба, донела је многе промене у свакодневном животу већине људи које се тичу скоро свих аспеката живота (посао, породица, путовања, слободно време). За последицу су имале промену у свим сферама комуникације. Интернет је нешто без чега се данас не може замислити свакодневни живот, користе га готово сви, само у различите сврхе – од употебе у пословне сврхе до тога да се користи само за забаву.

Из дана у дан све више људу, различитих животних доби користи Интернет, што савременом човеку пружа бројне предности – олакшана комуникација међу људима, лакше и брже образовање, бржи проток информација итд.

С друге стране, Интернет је својом појавом донео и доста друштвених проблема, али и развличитих врста oпасности, дезинформација, превара, насиља и злоупотреба које свкодневно вребају кориснике свих генерација, од одраслих, младих до деце.