ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД – „БЕБАМА НА ДАР“

„Бебама на дар“ је акција општине Стари град, у оквиру које су данас даровани родитељи 413 беба поклон честиткама у износу од 10 хиљада динара. Већ 18 година за редом ГО Стари град спроводи ову акцију пружајући помоћ родитељима новорођених беба.

Марко Бастаћ, члан Већа општине, изразио је велику захвалност свим родитељима који су ове године дошли у великом броју, што говори и препуна сала општине Стари град.

– Према попису из ’62. године, на општини Стари град живело је 96 хиљада становника, док нас је 2011. године било 48 хиљада. Надам се да ће нам у будућности заједнички циљ бити да градимо јачи Стари град. Радимо на томе да нас буде више и због тога ћемо основати и Фонд за вантелесну оплодњу. Навијамо за то да на општини имамо што више деце и да ћемо прекинути пад наталитета, јер ако не радимо на томе нестаће цела општина – рекао је Марко Бастаћ.

Као поносни отац два Старограђанина, Марко Бастаћ је нагласио и да ће општина наставити да уређује и опрема сва обданишта и школе, као и игралишта и паркове. „Стари град је најбоље место за срећно одрастање. Свака беба је велика срећа за нашу општину, која ће да расте заједно са децом и увек буде ту за њих.“

Родитељи су захвални на овом гесту локалне самоуправе јер је, како кажу, свака помоћ намењена бебама добродошла. Вишња Шундић , Старограђанка из Душанове улице, која је са својом ћеркицом Софијом присуствовала данашњој додели поклон честитки бебама, изразила је велику захвалност за бригу о најмлађима.

– Акција, о којој годинама читам у вашем листу, је савршена! Свака помоћ за бебу је велики гест који ти неко може учинити, поготово ако је то израз добре воље. Свака помоћ за бебе значи, а овај новац довољан је, на пример, за месечни трошак за пелене и храну.

Затекли смо и преслатког четворомесечног Лазара Цветојевића у наручју мама Јелене. Прошетали су по лепом пролећном дану до општине Стари град, у колицима из Улице Јелисавете Начић број 20, где станују.

-Свака част нашој општини на овој пажњи. Леп гест, који је прави начин да се поручи да Стари град подржава рођење беба и нових суграђана. Новац ћемо свакако употребити за млеко, које је на првом месту, затим за пелене, можда и нешто одеће, јер за децу је увек нешто потребно – каже мама Јелена и описује како је малени Лазар био нестрпљив да се роди. Термин порођаја је био 2. фебруар ове године, а Лазар је мало пожурио па се родио 23. децембра 2015. Сигурно је хтео и да обрадује маму и тату за Нову годину.