СВЕТСКИ ПРВАК СА СТАРОГ ГРАДА

Двадесетчетворогодишњи Старограђанин Урош Чулић, постао је светски првак у греплингу. Чулић је на такмичењу одржаном у Кракову (15-19. новембар) освојио златну медаљу у категорији Gi (са кимоном) победивши домаћина Пољака. Освојена медаља на светском првенству је највећи успех у његовој досадашњој каријери.

На путу до великог финала Чулић је редом савлађивао репрезентативце: САД-а, Русије, Француске. У категорији без кимона – No gi Урош Чулић је изгубио у борби за треће место и тако остао без бронзане медаље.

Освојена медаља на светском првенству је највећи успех у његовој досадашњој каријери. Успех младог спортисте је обрадовао Стари град. Уроша Чулића данас је примио и председник општине Стари град Дејан Ковачевић и том приликом му уручио поклон – Ај пед (I – Pаd).

– Желим да се захвалим општини Стари град која је увек била уз мене. Захваљујем се и председнику Дејану Ковачевићу на пријему и вредном поклону. Трудићу се да указано поверење оправдам већ на следећем такмичењу у бразилској џиуџици, које ће се одржати 24. јануара у Лисабону – изјавио је светски шампион у греплингу, рођени Дорћолац.