ПРОЈЕКАТ „И РОДИТЕЉИ СЕ ПИТАЈУ“

Пројекат „И родитељи се питају“ презентован је данас у малој сали општине Стари град, чиме је уједно и започета његова реализација. Иницијативу за покретање овог значајног пројекта покренули су Градска општина Стари град, Министарство просвете и науке, Фонд за отворено друштво Србија и Центaр за интерактивну педагогију (ЦИП). Иницијативном састанку присуствовали су члан Већа Коста Андрић, помоћник председника општине Душан Раичковић, председница Удружења родитеља Драгана Соћанин, а испред Центра за интерактивну педагогију Борис Спасић.

Присутне родитеље и представнике школа поздравио је, у име општине, Коста Андрић.

– Наша општина је протеклих година уложила значајна средстава у обнову вртића и школских објеката, повећање безбедности ученика увођењем видео надзора, набавку савремених дидактичких средстава и компјутера, помагала је и награђивала талентоване ученике, али нам је недостајала комуникација у троуглу: школа, ученици, родитељи – нагласио је Андрић.

Основни циљ пројекта „И родитељи се питају“ је стварање услова за активно учешће родитеља у доношењу одлука битних за децу и младе. Иницијативом се подржава оснивање Савета родитеља општине Стари град. Савет је тело које заступа родитеље и брине о младима у локалној заједници, а чине га по три родитеља именована од стране Савета родитеља сваке државне и приватне предшколске установе, основне и средње школе на територији наше општине.