СВЕТСКИ ДАН КОМШИЈА ОБЕЛЕЖЕН НА СТАРОМ ГРАДУ

Желећи да настави да негује добросуседске односе са Старограђанима, акцијом „Мало али зелено!“ Градска општина Стари град је у петак 26. маја обележила Светски дан комшија. Заједно са станарима Хиландарске, Влајковићеве, Светогорске и Улице Ђуре Даничића представници општине садили су тује, чемпресе, лаванду и друге биљке, како би урбана градска средина била оплемењена зеленилом.

– Урбанистички карактер староградских улица је такав да нема много простора за велике зелене површине, дрвореде и паркове. Ипак, у разговору са суграђанима дошли смо на идеју да сваки ћошак који може да се озелени искористимо и засадимо биљке. На овај начин, ширимо комшијски дух и чинимо корак напред ка лепшој и здравијој околини – каже председник општине Марко Бастаћ и захваљује се комшијама које су учествовале у акцији.

Током Светског дана комшија, заједничким снагама станара и општине укупно десетак површина ће бити озелењено и оивичено оградицама, а општина намерава да са овом акцијом настави и у наредном периоду на другим локацијама широм Старог града.