СВЕТСКА НЕДЕЉА ДОЈЕЊА

Удружење „Родитељ“ уз подршку Министарства здравља Владе Републике Србије, Градског секретаријата за здравство, Градског Секретаријата за дечију заштиту и Општине Стари Град, другог августа, манифестацијом у Ташмајданском парку, у присуству великог броја родитеља и деце, обележило је четврти пут за редом Светску недељу дојења у Србији. Програм је званично отворила др Ана Даниловић, заменица председника Општине Стари град, а манифестацију је водила је глумица Бојана Стефановић. Примаријус др Ђурђа Кисин је поздравила скуп нагласивши још једном предности дојења као најадекватнијег начина исхране новорођенчади.

Сви који подржавају дојење на манифестацији имали су прилику да размене искуства, а све труднице и мајке да добију савете о дојењу и исхрани бебе од стручних сарадника из београдских домова здравља, Института за јавно здравље Србије, Градског завода за јавно здравље и других здравствених установа.

Захваљујући спонзорима, трудницама и бебама су подељени пригодни поклони, а посебна награда додељена је и за најлепшу фотографију дојења, по избору стручног жирија Удружења „Родитељ“. Акција је одржана уз покровитељство „Златибор воде“.