SVETSKA NEDELJA DOJENJA

Udruženje „Roditelj“ uz podršku Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za zdravstvo, Gradskog Sekretarijata za dečiju zaštitu i Opštine Stari Grad, drugog avgusta, manifestacijom u Tašmajdanskom parku, u prisustvu velikog broja roditelja i dece, obeležilo je četvrti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji. Program je zvanično otvorila dr Ana Danilović, zamenica predsednika Opštine Stari grad, a manifestaciju je vodila je glumica Bojana Stefanović. Primarijus dr Đurđa Kisin je pozdravila skup naglasivši još jednom prednosti dojenja kao najadekvatnijeg načina ishrane novorođenčadi.

Svi koji podržavaju dojenje na manifestaciji imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama su podeljeni prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja „Roditelj“. Akcija je održana uz pokroviteljstvo „Zlatibor vode“.