ПОЧЕО ТРЕЋИ ЦИКЛУС СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У УПРАВИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: ПРАКТИКАНТИ УСАВРШАВАЈУ СТЕЧЕНО ФАКУЛТЕТСКО ЗНАЊЕ

У Управи Градске општине Стари град почео је трећи циклус стручне праксе. Осам дипломаца и студената завршних година факултета друштвених наука Универзитета у Београду од 1. јуна усавршава стечено знање кроз практичан рад у одељењима и службама општинске Управе и Установи културе „Пароброд“.

Тим поводом је данас помоћник председника општине Стари град Александар Пуача одржао састанак са практиканткињама и практикантима који ће до 31. августа ове године бити на пракси у органима староградске локалне Управе и у непосредном контакту са суграђанима, корисницима услуга и програма наше општине.

„ Ово је Трећи циклус програма стручне праксе у нашој општини. Након конкурса одабрали смо 8 практиканата, које смо данас упознали са радом Управе, са општинским програмима, пројектима и услугама које су намењене нашим суграђанима. Од програма „Стари град мисли на тебе”, услуга и програма Сениор центра за старије суграђане, бесплатних спортских активности за децу, малишане и родитеље, преко еколошких програма рециклаже секундарног отпада, батерија и сијалица, „Зелене мреже Старог града“, до „Староградског лета“, које почиње 15. јуна. У свакодневном раду и редовним обавезама у оквиру одељења и у установи културе ови млади људи имају ментора, који им непосредно помаже у усавршавању и стицању неопходних знања. По завршетку тромесечног периода, практикантима ће бити додељене потврде о успешно завршеном програму стручне праксе у општини Стари град“, каже помоћник председника општине Александар Пуача.

Питали смо наше нове колеге, међу којима је највише студената Факултета политичких наука, за прве утиске о раду у општини Стари град. Јелена Анђелковић, Сара Станић и Лазар Стојковић, са катедре за политикологију ФПН-а, наглашавају да су вољни да уче, да су услови за рад добри и да их је колектив несебично прихватио тако да очекују успешна три месеца праксе која ће им, како кажу, донети неко ново искуство на професионалном плану.

„Мој први утисак је да је колектив општине Стари град одличан. Лепо смо прихваћени. Старије колеге се труде да њихово знање и искуство преносе на нас. Ја сам на пракси у општинском Услужном центру, што је с обзиром на моје афинитете одлична средина за непосредан контакт и рад са грађанима“, поручује Даница Миљешић, мастер политикологије Факултета политичких наука.