„СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ТЕБЕ“: ИЗЛОЖБА СЛИКА СТАРОГРАДСКИХ СЕНИОРА, ПОЛАЗНИКА СЛИКАРСКЕ РАДИОНИЦЕ ЗОРАН АРТ АКАДЕМИЈЕ ОТВОРЕНА ДО 29.6. У УК „ПАРОБРОД“

У Установи културе Градске општине Стари град „Пароброд“ свечано је отворена изложба радова Старограђана, полазника сликарске радионице Зоран Арт Академије, у оквиру општинског програма „Стари град мисли на тебе“

У галеријском простору староградске установе културе, у коме је изложено 170 радова педесет сликара-аматера, изложбу су отворили Душан Петрић, председник Скупштине општине Стари град, Зоран Антовић и афористичар Душан Пуача.

„Општина Стари град у оквиру  „Сениор центра“ спроводи бројне програме за активно  „треће доба“. Данашња изложба је плод двогодишње сарадње општине са Зоран Арт Академијом, јер је кроз уметничке радионице прошло више од педесет наших старијих суграђана“, рекао је Душан Петрић и поздравио бројне посетиоце – учеснике ликовне радионице, њихове пријатеље, чланове породица и заинтересоване суграђане, који су у препуном галеријском простору нестрпљиво исчекивали да погледају изложене радове..

 „Ово је наша четврта колективна изложба. Већина староградских полазника бесплатних часова сликарства су пензионери разних струка, а њихови радови који су овде изложени су на полупрофесионалном, високом нивоу“, каже Зоран Антовић и додаје да је специфичност програма Академије, коју је до сада похађало преко 500 полазника,  прилагођеност свим узрастима и свим уметничким структурама, од аматера, полупрофесионалаца до професионалних уметника.

Сликарка Душанка Јуришић, дипломирaни економиста у пензији, већ три године учи тајне сликарског заната у Зоран Арт Академији. Изложила је неколико својих радова у различитим сликарских техникама. Затекли смо је у друштву својих најбољих пријатељица.

„Ја сам одувек желела да сликам. Радила сам и нисам имала пуно времена да се бавим оним што волим. За сликарске радионице сам сазнала од пријатеља са Старог града. Пријавила сам се и сада уживам у креативности и што је најлепше у дружењу са драгим људима. Сликарство испуњава човека, посебно у овако кризним временима“, поручује Душанка Јуришић.

Њен колега, афористичар Душан Пуача, правник у пензији, духовито је поручио присутнима на отварању изложбе: „ Мој портрет је толико веран оригиналу, тако да сам постао двострука личност“ . Ипак, каже Душан, његов омиљени афоризам је:„ Не  дам да ме клонирају, један овакав је довољан!“  Да се свима свидео сведочи громки аплауз који је Пуача добио од присутних.

Позивамо Старограђане да дођу у галерију УК „Пароброд“, и да до 29. јуна погледају радове својих старијих суграђана, који су од талентованих аматера достигли завидни ниво сликарског умећа.