СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ „СТАРИ ГРАД“ ОТВОРИО СЕЗОНУ

Поводом отварање нове такмичарке сезоне али и чињенице да је стонотениски „Стари град“ једини у Београду који је учесник најелитније лиге Републике Србије у женској конкуренцији, у свечаној сали општине Стари град, 12. 9. одржана је конференција за новинаре на којој су осим представника клуба и стонотенисера присуствовали и заменица председника општине др Ана Даниловић и члан Општинског већа Слободан Петровић.

„Основали смо овај клуб 2006. године а а циљ нам је био да овај спорт омасовимо и заинтересујемо посебно децу школског узраста“ рекао је председник Клуба и Управног одбора господин Зоран Гајић.

„Специфичност која нас одваја од других стонотениских клубова јесте што радимо са женском популацијом и особама са инвалидитетом не би ли се путем спорта интегрисали у локалну заједницу“. С обзиром да смо једини клуб чија је женска екипа пласирала се у Супер лигу Републике Србије трудићемо се да у клубу окупимо најбоље играчице“.

Ана Даниловић, заменица председника општине поздравила је окупљене и честитала им на постигнутим резултатима јер својим успехом представљају не само себе и свој клуб већ и општину.

Општина је клубу помогла куповином реквизита и опреме и по речима госпођице Даниловић наставиће са улагањем не само у стони тенис већ и друге спортове који су на жалост постали све мање популарни. Обраћајући се играчима „Старог град“ заменица председника је истакла да су они добар пример како од спортског ентузијазма на почетку, могу се постићи најбољи резултати.

Стонотениски клуб „Стари град“ одржава тренинге у две староградске школе, „Стари град“ и „Скадарлија“ и то понедељком, средом , петком од 14.30 до 16.30 часова и суботом од 18 до 20 часова у ОШ „Стари град“ док се часови у „Скадарлији“ одражавају суботом и недељом од 10 до 13 часова.