ПОМОЋ ЗА СНИМАЊЕ ФИЛМА ”ТАМО И ОВДЕ”

Општина Стари град помаже снимање филма “Тамо и овде”. Опредељена средства у износу oд 152 363 динара, уплаћена Савезу драмских уметника Србије, намењена су као помоћ за покриће дела трошкова постпродукцију овог филма који се тренутно налази у фази пред крај монтаже и уласка у “технички фазу”, а преостало доснимавање ће се наставити у Њујорку.

Филм „Тамо и овде“ у режији Дарка Лунгулова је комедија-љубавна драма рађена по оригиналном сценарију у српско-немачкој копродукцији.

Радња се догађа у Њујорку и Београду, на Дорћолу и третира озбиљан проблем – одлазак младих из наше земље, али се разликује од оних у другим филмовима у томе што приказује Србију и Београд у позитивном светлу, кроз очи странца који долази у Београд и у њему налази нешто што му у његовом свету недостаје – топлину, душу.

Сценарио је добио награду “Балкан Фунд” на међународном фестивалу у Солуну, а реализацију филма помогли су и Министарство културе Републике Србије, Филмски Центар Србије, Секретаријат за културу града Београда и Министарство за дијаспору.

Присуство светских звезда: поп-иконе Синди Лопер и Дејвида Торнтона (Law &Order, Home alone 3) и домаћих: Мирјане Карановић и Бранислава Трифуновића обећава велику гледаност овог филма.